EkonomiKesihatan

Masjid sumbang barangan keperluan

Ekoran penguatkuasaan Perintah Kawalan Pergerakan sejak 18 Mac lalu susulan penularan pandemik COVID-19, Masjid Nurul Huda, Manong, Kuala Kangsar, Perak mengambil inisiatif dengan memberikan sumbangan barangan keperluan asas kepada ahli kariah yang memerlukan.

Petugas-petugas masjid membantu menyusun barangan sumbangan. – Facebook Masjid Nurul Huda, Manong

Menurut catatan di akaun Facebook masjid berkenaan, sumbangan barangan seperti beras, gula, minyak masak, sardin dan tepung itu adalah untuk ahli kariah yang tidak mempunyai pendapatan tetap serta terkesan ekoran penguatkuasaan Perintah Kawalan Pergerakan.

Antara barangan keperluan makanan yang disumbangkan.

“Melihat kepada isu ini, pihak Jawatankuasa Masjid Nurul Huda Manong mengambil inisiatif selaras dengan Masjid Nurul Huda sebagai “Masjid one stop centre”, melancarkan #KIT_SUMBANGAN_RM30 bagi membantu meringankan beban ahli-ahli kariah yang memerlukan.

“Diharapkan dengan usaha kecil kita ini mampu membantu dan meringankan beban ahli kariah yang terjejas akibat Perintah Pengawalan Pergerakan ini,” menurut kenyataan pihak masjid itu lagi.

Para penerima mematuhi arahan penjarakkan sosial sebelum mendapatkan barangan sumbangan.

Orang ramai yang ingin membantu boleh berbuat demikian dengan menyumbang ke dalam akaun BSN (i-Giro) 0810041000041365 (Masjid Nurul Huda) atau berhubung terus dengan bendahari masjid, En. HalmeĀ  di talian 019-4981350.

Artikel Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
%d bloggers like this: