KesihatanPolitik & KerajaanTerkini

Hishammuddin akur dikompaun langgar SOP

Menteri Kanan Pertahanan, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein akur apabila dia dikompaun oleh Kementerian Kesihatan selepas didapati melanggar prosedur operasi standard (SOP) tentang penjarakan sosial ketika menghadiri satu majlis di Kota Iskandar hari ini.

Hishammuddin menerusi akaun Facebook miliknya memaklumkan, beliau mengakui terdapat kelemahan dalam pematuhan SOP pada Majlis Pelancaran Briged MIC Johor tersebut.

“Saya telah dimaklumkan bahawa saya telah dikompaun oleh Kementerian Kesihatan Malaysia kerana melanggar SOP.

“Saya terima dan saya akui sememangnya terdapat kelemahan dalam pematuhan SOP terutama di majlis pelancaran tadi. Bagaimanapun, salah tetap salah.

“Tiada sesiapa yang harus terlepas daripada penguatkuasaan undang-undang, termasuk diri saya sendiri. merupakan pengajaran kepada semua untuk meningkatkan lagi pematuhan SOP terutama sepanjang musim #PRNJohor ini,” kata beliau lagi.

Terdahulu, Menteri Kesihatan, Khairy Jamaluddin telah mengarahkan kompaun dikenakan terhadap beberapa pemimpin kanan Barisan Nasional (BN) kerana didapati melanggar (SOP) tentang penjarakan sosial dalam majlis tersebut.

Mereka yang turut dikenakan kompaun ialah Presiden MIC , Tan Sri SA Vigneswaran, dan Pengerusi BN Johor, merangkap Menteri Besar Johor, Datuk Hasni Mohammad. Penganjur majlis tersebut turut dikenakan kompaun.

Artikel Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
%d bloggers like this: